SNEEK - Van zware metal tot luchtig toneel & van countrymuziek tot hilarisch cabaret. Je ziet het allemaal de komende week bij Theater Sneek én Poppodium Bolwerk. Zo komen bekende actrices als Birgit Schuurman, Victoria Koblenko, Olga Zuiderhoek en Renee Fokker naar Sneek. Maar is er ook een eerbetoon aan de legendarische Fleetwood Mac én stap je met de onnavolgbare Ruud Smulders in zijn cabaretuniversum. En dat allemaal in één week. Even ontsnappen en de dagelijkse realiteit én dat is heerlijk.


Theater Sneek – Muziek Olga Zuiderhoek - Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek - Muzikale Siësta

Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek is het refrein van ‘Wintertenen, luizen en eczeem, de typhus en de kanker en de griep’ van Ischa Meijer, Olga’s lievelingslied. Het werd de titel van dit programma van Olga Zuiderhoek over muziek uit haar 20e eeuw en ze wilde Gerard Bouwhuis voor de muziek, waar het om draait: Bartok, Antheil, Andriessen, Breuker, Gershwin, Johnny & Jones en natuurlijk Stravinsky. Ze laten de doden meespelen: Gerard speelt met Breuker, Olga zingt met Ischa. Totaaltheater op 5 vierkante meter: tekst, muziek en beeld, vaak grappig, soms woestmakend droevig, maar hoe dan ook: er klinkt muziek! Gerard speelt en Olga vertelt waarom. ‘De 20e eeuw telt 2 wereldoorlogen, ik heb ze beide misgelopen, hoeveel mazzel kan je hebben.

Datum: Dinsdag 12 december 2023
Locatie: Noorderkerkzaal - Oud Kerkhof 11
Aanvang: 13:30 uur
Entree: Tickets 19,-

Theater Sneek – Toneel Victoria Koblenko, Puck Pomelien Bussel en Birgit Schuurman – Wat mijn man niet weet

Wat Mijn Man Niet Weet’ is de leukste en spannendste vriendinnencomedy. Een humoristische voorstelling over vriendschap, trouw en ontrouw. Is mijn man wel te vertrouwen? En hoe zit dat met mijn beste vriendinnen? Drie jeugdvriendinnen verliezen elkaar uit het oog, vele jaren later zoeken ze elkaar weer op. Veel vragen uit het verleden én uit het heden moeten beantwoord worden. Wat is er al die jaren geleden precies gebeurd? Willen we nog steeds onze geheimen met elkaar delen? Is iedereen wel te vertrouwen of hebben we geheimen voor elkaar? En was dat ongeluk wel een ongeluk? In ‘Wat Mijn Man Niet Weet’ transformeren de actrices in hilarische en herkenbare situaties van jong naar oud, terwijl een ijzingwekkende whodunit wordt afgewikkeld. Beetje bij beetje wordt duidelijk wie te vertrouwen is, en vooral, wie niet.

Datum: Donderdag 14 december 2023
Locatie: Tüöttenzaal - Westersingel 28
Aanvang: 20:15 uur
Entree: Tickets 29,50

Theater Sneek – Muziek Nashville in concert met Leonie Meijer & band – De muziek van de populaire Netflixserie

De serie ‘Nashville’ mag niet ontbreken in de kijklijst van de hedendaagse countryliefhebber. De afleveringen zitten boordevol drama en fantastische muziek. De muziek uit de serie is zo populair dat elk seizoen vergezeld wordt met een muzikaal album van maar liefst vier Cd’s. Het is deze muziek, aangevuld met nieuwe versies van populaire countrynummers, die centraal staat in dit concert. Vergezeld door een aantal topmuzikanten neemt zangers Leonie Meijer u mee naar Nashville. Naar de Grand Ole Opry House en het Blue Bird Cafe waar nog steeds avond aan avond muziekliefhebbers genieten van bekende en onbekende artiesten.

Datum: Vrijdag 15 december 2023
Locatie: Tüöttenzaal - Westersingel 28
Aanvang: 20:15 uur
Entree: Tickets 29,50,-

Theater Sneek – Dans United Ukrainian Ballet – Classical Ballet Gala Ukrainian 4 ever

Het United Ukrainian Ballet Company bestaat uit 60 gevluchte dansers die sinds het uitbreken van de oorlog hun toevlucht hebben gezocht in Den Haag. Het afgelopen jaar heeft het gezelschap met groot succes op alle grote danspodia van de wereld gedanst. Van Amsterdam tot Sydney, van Londen tot Washington en Los Angeles. Speciaal voor de wintermaanden heeft het gezelschap samen met artistiek leider Igone de Jongh en Rinus Sprong een indrukwekkend balletgala samengesteld met de werken die de schoonheid, kracht en verzet van de Oekraïense dansers laten zien. U zult o.a. het sprookjesachtige Les Sylphides (gecomponeerd door Frédéric Chopin) en het spectaculaire Hopak te zien krijgen, waarin de springkracht van de Oekraïense dansers van wereldklasse is. En het belangrijkste misschien nog wel, u ziet dit prachtige gezelschap met internationale solisten: allemaal dansers die onderdeel uitmaken van dit bijzondere gezelschap.

Datum: Zaterdag 16 december 2023
Locatie: Tüöttenzaal - Westersingel 28
Tijd: 20:15 uur
Entree: Tickets 25,00,-

Theater Sneek – Cabaret Ruud Smulers – Rudiversum

We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen bedenken?Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM. Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen en net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat weet Ruud te raken met een enkele treffende zin. Een alcoholist eindigt niet in de goot, die eindigt met een hoofdwond in de salontafel. Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. In het RUDIVERSUM gelden andere wetten. Die je laten schateren om het macabere. Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer. In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit waarbij hij worstelt met de gezondheid van zijn dierbaren en verslaving een onderwerp is dat te vaak terug komt in zijn leven.

Datum: Zaterdag 16 dcember 2023
Locatie: Noorderkerkzaal – Oud kerkhof 11
Aanvang: 20:15 uur
Entree: Tickets 19,50,-

Poppodium Bolwerk - Metal Belphegor + Arkona + Atrocity + Monastery - 30 years Anniversary Processions

Duivelse black death metal titanen BELPHEGOR kondigen met trots de tweede etappe aan van hun "30 YEAR ANNIVERSARY PROCESSIONS" door heel Europa, ter ondersteuning van hun nieuwste, sterkste en meest succesvolle album, "THE DEVILS". Speciale gasten op deze tocht zijn onder meer de Russische metalgroep ARKONA die hun nieuwste album “Kob” promoot, Alex Krull’s, het Duitse ATROCITY met hun nieuwste album “Okkult III” en Monastery.

Datum: Vrijdag 15 december 2023
Locatie: Poppodium Bolwerk
Aanvang: 19:30 uur
Entree: Tickets 20,- (Deurprijs 23,-)

Theater Sneek - Toneel Renee Fokker, Anne Wil Blankers & Henriette Tol – Fokker Blankers Tol

Drie gevierde actrices. Bekend van talrijke voorstellingen, films en televisieseries, komen naar uw theater! Fokker Blankers Tol is een toneelstuk geïnspireerd door drie formidabele actrices. Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen en lijken in de kast. Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen.

Datum: Zondag 17 december 2023
Locatie: Tüöttenzaal - Westersingel 28
Aanvang: 15:00 uur
Entree: Tickets 35,00,-

https://cks.nl/