SNEEK - Weer even onder de mensen komen en samen iets gezelligs doen. Dat is het doel van het Kom Erbij Festival op zondag 4 oktober bij Kunstencentrum Atrium in Sneek. De derde editie is speciaal gericht op 55-plussers en coronaproof. Er zijn van 15.00 tot 17.00 uur allerlei workshops en activiteiten, waaronder djembé spelen, bewegen volgens de kunst van tai chi, stempels maken, stillevens tekenen en een stadswandeling maken. Deelname is gratis.

Het Kom Erbij Festival wordt jaarlijks georganiseerd door projectbureau Akte2, onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek.

Workshops
Een overzicht van alle workshops en activiteiten staat op akte2.nl/komerbij. Vooraf aanmelden via deze website wordt op prijs gesteld. Op de dag zelf langslopen kan ook. Bij een aantal workshops geldt: Stoel vrij? Kom erbij! Een greep uit het aanbod: meespelen in het Kom Erbij Orkest, een klavertje vier haken, improviseren op het toneel, luisteren naar verhalen van Historisch Sneek, stempels maken en een liefdesgedicht schrijven.

Kopje koffie/thee drinken
Het festival vindt plaats bij Kunstencentrum Atrium aan het Oud Kerkhof in Sneek. De inloop is vanaf 14.30 uur. Voor bezoekers staat er koffie/thee met wat lekkers klaar. Wie alleen een kopje koffie wil komen drinken en genieten van de livemuziek is ook van harte welkom. Er zijn de gehele middag optredens van leerlingen van Kunstencentrum Atrium.