SNEEK - Theater Sneek trapt op 31 mei het nieuwe seizoen af met de start van de kaartverkoop. Vanaf 10 uur kunnen er dan weer kaarten gekocht worden voor de favoriete voorstellingen die vanaf het najaar gepland staan. Zo komen o.a. Guido Weijers, het Noord Nederlands Orkest, Plien & Bianca, Jamai en de Kleine Zeemeermin musical naar Sneek. Het hele programma is vanaf nu al te bekijken op de website van Theater Sneek.

Van bekende namen tot spannende verrassingen

“Als je het programma bekijkt dan zul je zien dat er weer een veelzijdig theaterseizoen voor ons ligt met bekende namen en enkele spannende verrassingen. Van muziek tot dans en van hartverwarmende tot hilarische verhalen. Daar kijk ik enorm naar uit”, aldus directeur Wiebren Buma over het nieuwe programma. Het seizoen wordt op 26 september afgetrapt met Bee Gees Forever (trotse winnaar van ‘Battle of the Bands) en eindigt met de eigen danstalenten van Dance Explosion (Kunstencentrum Atrium). In de tussenliggende periode valt er genoeg te genieten. Zo zien we o.a. Diederik van Vleuten op de planken, komt Jamai met zijn ode aan Elton John naar Sneek, staat het Noord Nederlands Orkest met vier verschillende shows in het programma en is er genoeg ruimte voor humor met Guido Weijers, Plien en Bianca, Veldhuis & Kemper én vele anderen. Met voorstellingen als Kruimeltje, De Kleine Zeemeermin én De Gorgels (van Jochem Myjer) gaat er voor de jongste jeugd ook weer een wereld open.

Een andere wereld

Het nieuwe seizoen en de bijbehorende campagne staan voor Theater Sneek in het teken van ‘Een andere wereld’. “We hebben het vaak druk met van alles en nog wat, dan is een avondje uit toch een moment van rust en ‘stilstaan’. Het theater is dan een plek waar tijd er even niet toe doet. Weg van de realiteit en even helemaal opgaan in een hele andere wereld. Iets waar je naar kunt verlangen, van kunt genieten én ook lang over na kunt praten. En iedereen doet dat met een andere reden én heeft daarbij zijn eigen verhaal. Het is prachtig dat dat op een willekeurige middag of avond dan bij elkaar komt in onze ‘huiskamer’”, zegt Buma. De campagne staat daarom ook stil bij die verhalen en is tevens een oproep om inderdaad eens stil te staan te midden van de prikkels en afleidingen én op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van het theater. Om te leren, nieuwe dingen te ontdekken, weg te dromen, samen te zijn of heel iets anders.

Bestellen kan online én offline

Op 31 mei, vanaf 10:00, gaan de poorten naar het nieuwe seizoen dus open en kunnen er kaarten gekocht worden. Dit kan zowel online (theatersneek.nl) als offline via het servicepunt van het theater in het Atrium (Oud Kerkhof 11). Ben je vriend van het theater dan kun je al op dinsdag 28 mei, vanaf 21:30, je kaarten kopen. Diezelfde avond staat ook weer de traditionele Vriendenavond op het programma, waarbij je als vriend alvast een sneak preview krijgt van enkele voorstellingen uit het nieuwe programma.