SNEEK - Dance Explosion is de topgroep van de dansafdeling van kunstencentrum Atrium. “Wasn't it yesterday when they were small?" Stilstaan bij de tijd die voorbijvliegt; het thema van de musicalsong Sunrise Sunset (Fiddler On The Roof) was voor artistiek leider Raymond Guzman een grote inspiratiebron voor de nieuwe Dance Explosion-show.


De dansers brengen hierin verrassende uitingen van terug- en vooruitblikken op het leven. De show bestaat uit drie delen. Het Frysk Jeugd Orkest (FJO) met dirigent Douwe Nauta verzorgt de muzikale omlijsting van het eerste deel. De samenwerking met het FJO is een langgekoesterde wens van Guzman. In de andere twee delen laten de dansers, waaronder een aantal speciale gasten, krachtige moderne dans, sprankelende jazz en opzwepende musicaldans zien. De choreografieën zijn van Raymond Guzman, Ella Guzman, Nusta Grotenhuis, Pim Steemers en Jacqueline Veldhuis.

Dance Explosion bestaat uit DE1, DE2 en Young DE. De dansers variëren in leeftijd tussen de 14 en 35 jaar. De dansers komen uit heel Friesland en daarbuiten naar Sneek om elke donderdagavond vol overgave te repeteren. Ze werken met een mooie eigentijdse combinatie van de dansstijlen modern, jazz en show-musical, en veel eigen creatieve inbreng van de dansers, zowel abstract als theatraal. Jaarlijks staat Dance Explosion met een grote show in Theater Sneek.

Datum: zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023
Aanvang: 20:15 uur (zaterdag), 14:30 uur (zondag)
Locatie: Tüöttenzaal (Westersingel 28)
Entree: € 16,50

https://theatersneek.nl/