TILBURG - Willem II heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om de onderste plaatsen in de Eredivisie. De nummer zestien won terecht met 3-1 van sc Heerenveen en voert zo de druk op directe concurrenten VVV-Venlo, ADO Den Haag en FC Emmen op.


Na een matige openingsfase kwam Willem II na een klein half uur bij de eerste echte kans op voorsprong. Sebastian Holmén kopte raak op aangeven van Mike Trésor Ndayishimiye. Willem II was daarna de bovenliggende partij, maar kwam tot de rust niet meer tot scoren

In de tweede helft werd de score wel verdubbeld. Kwasi Wriedt verzilverde koppend een voorzet van Ché Nunnely. Vier minuten later liep Willem II verder uit. Derrick Köhn haalde eerst een kopbal van Pawel Bochniewicz van de doellijn en uit de tegenstoot benutte Nunnely de rebound op een inzet van Vangelis Pavlidis. Dit zorgde voor woede bij de Friezen die wilden doen geloven dat de kopbal van Bochniewicz over de lijn was, maar zelfs de VAR kon daarover geen uitsluitsel geven.

Heerenveen redde in de 73e minuut nog wel de eer via Joey Veerman af na een combinatie met Henk Veerman. Heerenveen drong vervolgens nog aan, maar spannend werd het niet meer.