MAKKUM -Voor de derde keer op rij bundelt VVV Waterland van Friesland haar krachten met de SLOWTriatlon® die op zaterdag 9 september plaatsvindt in Makkum. De reden hiervoor is dat dit bijzondere evenement een unieke samensmelting vormt van de vele prachtige facetten die Zuidwest Friesland te bieden heeft. Denk hierbij aan de overweldigende natuur, de rijke culturele achtergrond en de ultieme beleving van de buitensport. De SLOWTriatlon® vormt de ideale gelegenheid voor bezoekers om te genieten van al het moois dat Zuidwest Friesland te bieden heeft en tegelijkertijd andere bezienswaardigheden te ontdekken.

De SLOWTriatlon® introduceert een geheel vernieuwende aanpak van de traditionele triatlon. In plaats van te streven naar de snelste tijd, staat hier het beleven en genieten van elke stap, pedaalslag en zwemslag centraal. Het gaat om de reis, niet alleen om het bereiken van de eindstreep. Wat de SLOWTriatlon® uniek maakt, is de nadruk op het vinden van een balans tussen inspanning en ontspanning. Je hebt ruimschoots de tijd om te genieten van de prachtige omgeving en de rust en sereniteit te ervaren tijdens het zwemmen, fietsen en hardlopen. Deze unieke benadering van triatlon zorgt ervoor dat je volledig kunt opgaan in het moment, zonder de druk van een snelle tijd.

Verschillende afstanden

Bij de SLOWTriatlon® zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de afstanden die je kunt kiezen. Je hebt de keuze tussen een zwemafstand van 500 of 1.000 meter, een fietstocht van 20 of 40 kilometer, en een wandeling van 5 of 10 kilometer. Het unieke aspect van dit evenement is dat de deelnemers volledige controle hebben over de afstand en het tempo, waardoor ze hun eigen persoonlijke uitdaging kunnen creëren. De start en finish zal dit jaar zijn in Makkum. Kijk voor meer informatie op https://www.waterlandvanfriesland.nl/nl/slowtriatlon.

UITFestival Waterland van Friesland

Het is bijzonder dat tegelijkertijd, op zaterdag 9 september, het UITFestival Waterland van Friesland plaatsvindt. Deze eerste editie van het UITfestival belooft een spectaculaire start van het culturele seizoen 2023/2024 te worden. Een veelzijdig festival door het centrum van de verschillende dorpen in Waterland van Friesland, met optredens, exposities, marktkramen en workshops. De organisatie van de SLOWTriatlon® onderzoekt of het mogelijk is om de routes te laten passeren langs locaties van dit spraakmakende festival.

Over VVV Waterland van Friesland

VVV Waterland van Friesland verleidt inwoner en toerist om gast te zijn in Zuidwest Friesland. Dat gebeurt met inspirerende informatievoorziening, gerichte marketing en goed gastheerschap. Het werkgebied is groot, vanaf de Afsluitdijk tot aan Lemmer en van Joure en Sneek tot aan Bolsward. Waterland van Friesland heeft in dit gebied zestien VVV-locaties en achttien informatiepunten. Daarnaast wordt informatie verstrekt via de website en diverse publicaties. Ruim 900 ondernemers zijn lid van VVV Waterland van Friesland. De VVV verbindt deze ondernemers met elkaar in één krachtige netwerkorganisatie.