LEEUWARDEN - Iets meer dan een uur hield het laag geklasseerde Jong AZ stand tegen koploper SC Cambuur. Nadat Issa Kallon werd aangetikt binnen de zestien besloot scheidsrechter Martens naar de stip te wijzen en uiteraard faalde topscorer Robert Mühren niet, daarmee het duel beslissend. In de blessuretijd wist dezelfde Mühren dat kunstje te herhalen en bepaalde de eindstand op 2-0.

Hoewel het verschil voorafgaand aan het duel 26 punten was viel dat op het veld nauwelijks te zien. Jong AZ speelde prima mee met de koploper. In de openingsfase probeerden beide ploegen het voornamelijk met pogingen uit de tweede lijn, maar beide keepers lieten zich niet verrassen. Kort voor de rust zijn er wel goede mogelijkheden voor Mühren en Sambissa namens de thuisploeg en Peer Koopmeiners van de gasten, maar toch gaat men met 0-0 rusten.

Het beeld verandert niet na rust al komt Jong AZ goed weg als Giovanni Korte voor een leeg doel net tekort komt. Een lichte overtreding op Kallon breekt de ban waarna Mühren vanaf elf meter keeper Bakker kansloos laat. In de slotfase, pal nadat Mühren een open kans naast kopt is het de thuisploeg die goed weg komt als Millen Baars de paal raakt. Uiteindelijk valt de beslissing in blessuretijd als Fons Gemmel zich vergrijpt aan Antonia. Gemmel ziet rood en voor Mühren is het een koud kunstje om zijn veertiende van het seizoen te maken: 2-0.