ROTTERDAM - SC Cambuur heeft bij Sparta op Het Kasteel de eerste uitzege van het seizoen geboekt. In een matig duel was de ploeg van Henk de Jong dodelijk effectief en de Rotterdammers met 0-4 de baas.

Voor het Sparta van trainer Henk Fraser was het de eerste thuisnederlaag sinds februari. SC Cambuur liet het initiatief aan Sparta, maar die deden daar nauwelijks iets mee. Toch leverde het drie kansen op voor Emanuel Emegha die eenmaal de paal trof en twee keer net voorlangs mikte. De Friezen stelden daar weinig tegenover, maar scoorden kort voor rust wel via Alex Bangura.

Sparta zocht na de rust de aanval en de gasten profiteerden via de ontstane ruimte via de snelle Issa Kallon die twee keer scoorde. Na een rode kaart voor Aaron Meijers van Sparta was het slotakkoord voor Tom Boere die de eindstand op 0-4 bepaalde.