LEEUWARDEN - SC Cambuur en RKC Waalwijk hebben in een wedstrijd die pas laat ontbrandde, de punten gedeeld. In Leeuwarden eindigde het na negentig minuten en de nodige blessuretijd in 1-1.

Van de toeschouwers werd de nodige geduld gevraagd. De eerste helft viel er weinig te genieten en de eerste echte kans deed zich pas vijf minuten voor rust voor, toen Kallon de bal voorlangs kopte. Ook RKC liet daarna van zich horen met een knal van Oukili die keeper Stevens knap keerde.

De tweede helft begon een stuk hoopvoller. SC Cambuur nam het initiatief en RKC counterde. Nadat Van der Venne namens RKC de lat had geraakt, werden de rollen omgedraaid. RKC domineerde en werd met een eigen doelpunt van Doke Schmidt beloond. De jonge invaller Milan Smit kopte SC Cambuur in de blessuretijd alsnog naar een punt.