HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft donderdagavond voor de negende keer op rij niet weten te winnen. Na een negatieve reeks kort voor de winterstop leek het duel tegen RKC Waalwijk bij voorbaat geschikt om het moraal weer op te krikken. De Friezen kwamen echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Nog zonder de met het coronavirus besmette trainer Johnny Jansen begon de thuisploeg nochtans goed aan het duel. Al in de zevenede minuut liet het duo Veerman & Veerman zich weer gelden. Joey gaf de assist en zoals zo vaak was Henk de afmaker. Het bleek echter een spaarzaam hoogtepunt in een verder zeer matige eerste helft.

RKC dat voor rust al mogelijkheden kreeg via Stokkers en Meulensteen kwam tien minuten na de pauze op gelijke hoogte. Richard van der Venne schoot hard raak na een voorzet van Lutonda. Beide ploegen kregen hierna nog één opgelegde kans. Benjamin Nygren wist op wonderbaarlijke wijze geheel vrijstaand de bal naast te mikken en vlak voor tijd voorkwam keeper Erwin Mulder een nederlaag voor de Friezen door een poging van Damascan via de paal uit het doel te houden.