HEERENVEEN - PEC Zwolle heeft zaterdagavond de derde zege van het seizoen behaald door met 0-1 te winnen bij SC Heerenveen.

De eerste kans was nog voor de thuisploeg via een volley van Siem de Jong, maar daarna had PEC Zwolle de overhand. Mees de Wit was al dicht bij de openingstreffer met een schot van dichtbij en die viel alsnog na een ongelukkige handsbal van Kaib. Bram van Polen benutte de strafschop.

Voor rust waren de Friezen via Musaba en De Jong (paal) dicht bij de gelijkmaker en na rust miste Henk Veerman een grote kans op de 1-1. Aan de andere kant stond doelman Mous zijn mannetje bij de inzetten van Darfalou en Saymak. Ook Kastaneer was dichtbij een tweede Zwolse treffer, maar kopte net naast.