HEERENVEEN - RKC Waalwijk heeft zaterdag een vooral voor de rust veel sterker SC Heerenveen verslagen. In Friesland zegevierden de Brabanders met maar liefst 1-4.

SC Heerenveen schoot voor rust maar liefst zeventien keer op doel, maar slechts eenmaal was het raak. Na gemiste kansen van Van Ewijk, Haye en Al Hajj scoorde Van Hooijdonk wel uit een rebound na een kopbal van Nunnely op de paal.

Haye was na rust met een vrije trap op de lat dicht bij de 2-0 evenals Olsson met een pegel welke werd gered door Vaessen. Kort daarna maakte Jozefzoon er met een schot in de verre hoek gelijk van waarna het duel volledig keerde. Lelieveld was het eindpunt van een prima aanval, gevold door een fraaie goal van Oukili en de 1-4 was een intikker van Jozefzoon.