HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens de volle winst behaald. In het eigen Abe Lenstra Stadion wisten de Friezen, die bijna een uur lang met een man minder moesten spelen, Willem II met 2-1 aan de kant te zetten.

Willem II was na een kwartier spelen dicht bij de openingstreffer met een kopbal op de lat van Wriedt en, in de rebound, een inzet op de paal van Sadiki. Hoewel de thuisploeg kort daarna Musaba zag vertrekken met twee keer geel, kreeg het prima kansen via Henk Veerman , Stevanovic en Halilovic.

Twintig minuten voor tijd maakte Nunnely tegen de verhouding in de 0-1, maar amper een minuut later maakte Stevanovic er met een geplaatst schot 1-1 van. Zes minuten later kopte Nick Bakker de 2-1 tegen de touwen en eindigde ook Willem II met tien man na direct rood voor Nelom.