HEERENVEEN - FC Twente heeft zondagmiddag bij SC Heerenveen een 2-3 zege geboekt. De gasten waren de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar kregen bij al hun treffers hulp van de Friezen.

Ibrahim Dresevic was de eerste die FC Twente aan een voorsprong hielp. Door zijn arm in het in het gezicht van Ricky van Wolfswinkel te plaatsen kreeg men een strafschop die door de spits zelf werd benut. Kort voor de rust kon Daan Rots scoren na een te korte terugspeelbal van Milan Van Ewijk.

Halverwege de tweede helft zorgde Sven van Beek met een eigen doelpunt, zijn achtste in het betaalde voetbal, voor de 0-3 en was de wedstrijd feitelijk beslist. Het slotoffensief van Heerenveen kwam te laat. Robin Pröpper passeerde nog el zijn eigen doelman en Henk Veerman zorgde voor de 2-3, maar op meer had de thuisploeg ook geen recht.