GRONINGEN - SC Cambuur heeft voor het eerst sinds oktober, toen PSV met 3-0 werd geklopt, weer eens een zege geboekt. De Friezen wonnen de kelderkraker bij FC Groningen, in een wedstrijd die even werd onderbroken vanwege supportersprotesten: 0-1.

De meeste druk kwam van de thuisploeg, maar eigenlijk bakten beide ploegen er niet veel van. De opbrengst bleek na 45 minuten dan ook mager. Een lobje van Valente eindigde in het zijnet en een schot van Pepi ging voorlangs. SC Cambuur kwam er amper uit in de eerste helft.

Na rust ontbrandde het duel en toonden ook de gasten zowaar wat pit. Paulissen kopte naast en Balk knalde hard op keeper Verrips. Aan de overkant had Krüger moeten scoren, maar Ruiter was alert. Het was voormalig FC Groningen-speler Van Kaam, die met een heerlijke uithaal zijn oude ploeg uiteindelijk de das omdeed. Kort hierna besloot scheidsrechter Nijhuis het duel tijdelik te staken toen supporters het veld betraden. Toen de rust was weergekeerd kon de thuisploeg het tij niet meer keren.