LEEUWARDEN - De strijd om de bovenste plaatsen in de Keuken Kampioen Divisie ligt weer voorlopig open. SC Cambuur haalde zondagavond in de topper tegen Almere City FC, voor dit weekend nog koploper, namelijk fors uit en zorgde voor een onvervalste zevenklapper (7-2).

De Friezen begonnen voortvarend en kwamen al na drie minuten op voorsprong door Mitchel Paulissen. Zes minuten was het via Delvechio Blackson echter alweer gelijk. Almere City FC mocht hierna een kwartier lang hopen dat er meer viel te halen in Leeuwarden, maar die hoop werd hardhandig de grond ingeboord. Binnen zeven minuten wisten Erik Schouten, Jamie Jacobs en Michael Breij de stand namelijk naar 4-1 te tillen.

Kort in de tweede helft wist SC Cambuur nog zo'n serie neer te zetten met drie goals in zeven minuten en was de zevenklapper voltooid. Topscorer Robert Mühren wist tweemaal het net te vinden en ook Giovanni Korte deed een duit in het zakje. In blessuretijd wist Damon Mirani voor de tweede keer de Almeerse eer te redden, maar dit was slechts een doekje voor het bloeden.

De Graafschap is nu koploper met Almere City FC op een punt achterstand. SC Cambuur heeft drie punten minder dan de koploper, maar ook nog een wedstrijd tegoed.