LEEUWARDEN - SC Cambuur is na een ruime zege op Roda JC zo goed als zeker van de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong won zelf met 3-0 en zag directe concurrent NAC verliezen in Almere. Alleen een monsterzege van De Graafschap, met 18 doelpunten verschil, kan de Friezen nog van de periodetitel afhouden.

SC Cambuur beleefde zelf een makkelijke avond. Na elf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door wie anders dan Robert Mühren. Na een ruim half uur werd die score verdubbeld door Giovanni Korte.

Kort na de rust viel het duel definitief in het slot toen Jarchinio Antonia de 3-0 maakte. Roda JC kon geen enkel moment een vuist maken en SC Cambuur kon het duel dan ook gecontroleerd uitspelen zelfs nadat Mitchell Paulissen zijn tweede gele kaart had ontvangen.