SNEEK - De dames van Rugbyclub the Black Panthers wonnen zondag de spannende wedstrijd tegen de Marbeez. In Sneek werd het 44-31.

The Black Panthers, dat als de Black Sneeks samenspeelt met de Sneeks, speelde een thuiswedstrijd in Sneek tegen het combinatie team van Maastricht en Aachen.

De thuisploeg speelde een uitstekende eerste helft. Hoewel de Marbeez sterk speelden en de Black Sneeks terugdrongen, waren het Priscilla Oord en Jean Kampstra die binnen een half uur scoorden: 10-0. Daarna deden de Marbeez wat terug via een try en een conversie. De derde try van the Black Panthers was bijzonder fraai. Een aanval van de Marbeez werd gestopt op de achterlijn en vanuit een ruck kwam de bal terecht bij Maureen Cnossen.Zij kickte de bal naar voren. Lieke Huls kwam als eerste bij de bal, kickte de bal verder waarna zij deze perfect in de loop mee kreeg en scoorde. Daarna was het de beurt aan Myrthe Lanting om te scoren. Toch maakten de bezoekers er met twee try's voor rust nog 20-19 van.

Na de rust bleef het een echte wedstrijd. Anne van der Aa en Maureen Cnossen scoorden beiden, waarbij Maureen Cnossen en Demi Ligthart beiden een conversie raak schoten. De Marbeez gaven niet op en scoorden een try. Opnieuw Maureen Cnossen maakte er 39-24. Door een try en een conversie van de bezoekers bleef het lang spannend. Uiteindelijk was het Maureen Cnossen met haar derde try die de eindstand op het scorebord zette: 44-31.

Door de overwinning staat the Black Panthers op de 2e plaats in de competitie, met een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.