SNEEK - In de strijd om mee te doen om de bovenste plaatsen heeft RKAV Volendam zaterdag dure punten laten liggen bij ONS Sneek. De ploeg van trainer Johan Steur kreeg twee handenvol aan kansen, maar stond na afloop met lege handen (3-2).

Het is een ongeschreven wet dat als je de kansen niet maakt, de tegenstander dat wel doet en zo ging het ook in Sneek. Al mocht de thuisploeg vooral keeper Tristan Boersma dankbaar zijn vanwege enkele cruciale reddingen.

De thuisploeg kwam al na een kwartier tegen de verhouding in op voorsprong. Na een schot van Wesley Tankink gaf Gerben Visser het laatste tikje. De Volendammers heersten daarna en deden dat ook in het begin van de tweede helft.

Een koude douche was de strafschop die scheidsrechter Shona Shukrula gaf, maar waar Tankink dankbaar gebruik van maakte: 2-0. De tegenslag maakte blijkbaar iets los bij de gasten want binnen het kwartier hadden Pieter Kroon en invaller Joey Tol de stand gelijk getrokken. Nauwelijks een minuut na de treffer van Tol scoorde Visser echter zijn tweede van de middag en deze tik kwamen de Volendammers niet meer te boven.