GRONINGEN - SC Heerenveen heeft de hoop op het behalen van de play-offs in leven gehouden door voor het eerst sinds 2016 weer eens in Groningen te winnen. De Friezen beslisten de Noordelijke derby in de laatste twintig minuten waar bij FC Groningen Arjan Robben na lang blessureleed zijn rentree maakte.

Van meet af aan was het een aantrekkelijke wedstrijd en het was eigenlijk een wonder dat het na 45 minuten nog 0-0 was want beide ploegen kregen kansen. De thuisploeg begon sterker en had via Strand Larsen wiens volley over ging eigenlijk moeten scoren. Ook Alessio da Cruz was kansrijk, maar treuzelde te lang. Naarmate de eerste helft vorderde kwam SC Heerenveen wat beter in het spel en dit leverde een goede kans op voor Joey Veerman die keeper Sergio Padt wist te keren.

Na de rust trokken de gasten die lijn door terwijl FC Groningen nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval kwam. Padt hield Henk Veerman tweemaal van het scoren af, maar moest in de 71e minuut capituleren toen de spits een strafschop benutte. Scheidsrechter Higler gaf in eerste instantie een vrije trap na de overtreding van Gudmundsson op Floranus, maar op advies van de VAR ging de bal op de stip. Voor trainer Danny Buijs het sein om de 37-jarige Robben te laten warmlopen en invallen, maar deze kon geen stempel op de wedstrijd drukken. Vlak voor tijd besliste Tibor Halilovic op aangeven van Joey Veerman het duel definitief: 0-2.