LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft voor het eerst in eigen huis van PSV gewonnen. Het wist de koploper zelfs met alleszeggende cijfers voor schut te zetten: 3-0.

PSV had het in de eerste helft lastig tegen het compact spelende Cambuur. Dat drong voorturend aan al was alleen Balk dicht bij de openingstreffer, met een uithaal recht op Benítez af. Tol hield met een prima ingreep Gakpo van scoren af en Max was dicht bij een doelpunt, maar trof het zijnet.

Van de Water zette met een verwoestende uithaal in de kruising Cambuur na rust op voorsprong. De Friezen gingen daarna met nog meer branie spelen, terwijl PSV ook met vier verse krachtenls bleef spartelen. Na gemiste kansen van Obispo en Gakpo werd het via een fraaie goal van Paulissen en vervolgens in blessuretijd door Van Wermeskerken zelfs nog 3-0.