HEEMSKERK - Twee wonderschone treffers in de openingsfase bleken de basis voor een simpele zege van ODIN '59 op hekkensluiter ONS Sneek. De ploeg van Anthony Correia zegevierde uiteindelijk met 4-1.

Terwijl ONS Sneek na het eerste fluitsignaal voetballend nog niet eens zoveel onder deed voor de Heemskerkers sloeg de thuisploeg binnen elf minuten tweemaal genadeloos toe met prachtige afstandsschoten. Eerst was het Sietse Brandsma die keeper Van der Dam verraste en vervolgens werd dit nog eens dunnetjes over gedaan door Jim Hulleman na een prachtige pass van Koen Tros. De thuisploeg kon echter niet doordrukken en op slag van rust kwamen de Friezen terug in de wedstrijd toen keeper Meendering aan de noodrem moest trekken na een te zachte terugspeelbal van Willemse. Tyson dos Santos bleek koelbloedig vanaf elf meter: 2-1.

In de tweede helft liep ODIN '59 toch weer uit want Niels Jager die koud in het veld stond nadat hij de grieperige Halman was komen vervangen zorgde voor een marge van twee. Met nog een kleine tien minuten op de klok wist Lars Boekel de bal te bezorgen bij Brandsma die zijn wteede van de middag maakte en de eindstand op 4-1 bepaalde.