EINDHOVEN - Koploper SC Cambuur heeft er bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie geen gras over laten groeien wat de intenties zijn. FC Eindhoven werd in eigen huis met ruime cijfers verslagen door de ploeg van Henk de Jong (2-5).

Het voetbaljaar 2021 was voor de Friezen vier minuten onderweg toen topscorer Robert Mühren zich alweer liet zien. Op aangeven van Mitchell Paulissen opende de Volendammer de score met zijn zestiende treffer van het seizoen. Nummer zeventien volgde al snel en nu was de spits het eindpunt van een geweldige aanval van de gasten. Halverwege de eerste helft leek de wedstrijd feitelijk zelfs al beslist toen Issa Kallon zijn verjaardag luister bijzette toen hij medespeler Giovanni Korte over het hoofd zag, maar de bal wel in de korte hoek achter keeper Swinkels schoot.

Via Joey Sleegers deed FC Eindhoven nog wel wat terug, maar net zo snel was de marge weer drie toen Calvin Macintosh na een corner de bal tegen de touwen kopte. FC Eindhoven moest vervolgens met tien man verder na een lichte overtreding van Amevor op Mühren. Diezelfde Mühren voerde voor rust zijn seizoenstotaal nog maar eens op, want na een overtreding op Macintosh weet hij vanaf elf meter de 1-5 te maken.

De Friezen kunnen vervolgens het duel gecontroleerd uitspelen waarbij De Jong de nodige wissels gebruikt. De enige ploeg die nog scoort na rust is FC Eindhoven, maar de treffer van Pieter Bogaers is slechts voor de spreekwoordelijke eer: 2-5.