DEN BOSCH - SC Cambuur is weer een stukje dichter bij de titel van de Keuken Kampioen Divisie gekomen na een doelpuntrijke overwinning bij hekkensluiter FC Den Bosch. De Brabanders gaven 75 minuten goed partij, maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven tegen de Friese doelpuntenmachine.

Eigenlijk leek SC Cambuur na een kwart wedstrijd al op rozen te zitten want Ragnar Oratmangoen en Robert Mühren, afgelopen maandag tegen Excelsior beiden nog goed voor drie doelpunten, hadden ook in De Vliert alweer het net gevonden. Oratmangoen opende na vier minuten al de score en Mühren maakte zijn 32e treffer van het seizoen vanaf de strafschopstip. FC Den Bosch toonde echter karakter en knokte zich onverwachts nog voor rust terug door treffers van Roman Postema en Dhoraso Moreo Klas.

Kort na de rust wist Michael Breij voor een hernieuwde Friese voorsprong te geven, maar opnieuw weigerde de rode lantaarndrager te capituleren. Met nog een ruim kwartier op de klok wist Jizz Hornkamp voor de gelijkmaker te zorgen. Al te lang bleef die overigens niet staan want drie minuten later wist Nick Doodeman de score weer in het voordeel van de gasten te buigen waarna Oratmangoen het duel in de uiterste slotfase op slot gooide: 3-5.