LEEUWARDEN - Issa Kallon was vrijdagavond de grote man bij SC Cambuur. De aanvaller die in 68 voorgaande wedstrijden slechts tweemaal wist te scoren vond in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss liefst vier keer het net en lag daarmee aan de basis van een 5-1 zege.

Tegen een verdedigend spelend TOP Oss brak Kallon de wedstrijd na tien minuten open, en in de blessuretijd van de eerste helft werd die score verdubbeld door Robert Mühren die alweer zijn negende seizoenstreffer maakte. Met een loepzuivere hattrick in de tweede helft wist Kallon vervolgens de Brabanders te vellen die in de slotfase via Hutten nog wel de eer wisten te redden. Kallon maakte dat niet meer mee want die kreeg na zijn vier treffers een verdiende publiekswissel.

SC Cambuur - TOP Oss 5-1 (2-0)
10. Kallon 1-0
45. Mühren 2-0
49. Kallon 3-0
73. Kallon 4-0
79. Kallon 5-0
90. Hutten 5-1