HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft vrijdagavond met een fors portie karakter en wilskracht Vitesse verslagen. de ploeg van trainer Johnny Jansen keek na ruim twintig minuten tegen een 0-2 achterstand aan, maar zegevierde met 3-2.

Na een zwakke openingsfase sloeg Vitesse twee keer toe via treffers van Tim Matavz en Bryan Linssen. Kantelpunt was de strafschop die de Friezen kort voor rust kregen na een overtreding op Jordy Bruijn. Hicham Faik was vervolgens koelbloedig vanaf elf meter.

Een in de tweede helft veel agressiever Heerenveen kreeg uiteindelijk de ultieme beloning. Eerst was het voormalig Vitesse-speler Mitchell van Bergen die keeper Pasveer klopte, en zes minuten later draaide Jens Odgaard bij tegenstander Doekhi weg om doeltreffend uit te halen. Mede dankzij een aantal goede reddingen van keeper Hahn bleef deze stand ook staan.

SC Heerenveen - Vitesse 3-2 (1-2)