HEERENVEEN - SC Heerenveen lijkt het jaar 2020, ondanks een goede competitiestart, toch in mineur af te sluiten. Met alleen de zware uitwedstrijd tegen Feyenoord nog voor de boeg verloor de ploeg van Johnny Jansen zondag in eigen huis van Heracles Almelo. Inmiddels is dat de zesde wedstrijd op rij die niet werd gewonnen.

Aan de andere kant was er bij de gasten uit Almelo grote blijdschap omdat er voor het eerst na vijf wedstrijden weer eens werd gewonnen en Heracles zich zo even los maakte van de onderste plaatsen. De ploeg van Frank Wormuth kwam sterk voor de dag in het Abe Lenstra Stadion en kwam al na zes minuten op voorsprong. Delano Burgzorg wist keeper Erwin Mulder vanuit een moeilijke hoek te passeren. Hierna nam de thuisploeg het initiatief over en Henk Veerman was dichtbij de gelijkmaker, maar mikte op de paal.

Ook na de rust had Heracles een voortvarende start toen een hoekschop van Silvester van de Water door Mart Knoesten werd binnen gekopt. Tien minuten later vond de thuisploeg de aansluiting via een schuiver van twintig meter van Joey Veerman: 1-2. Heerenveen bleef aandringen zelfs nadat het in de slotfase met tien man kwam te staan na rood voor Bochniewicz, maar Heracles bleef geconcentreerd overeind.