SNEEK - Hekkensluiter ONS Sneek en Jong Almere City hebben zaterdag voor spektakel gezorgd in een leuk duel. Waar de thuisploeg qua spel recht had op een punt daar bleken de gasten slagvaardiger.

Na een kwartier kwamen de Snekers op voorsprong, toen Ruendel Martina een voorzet van Oege Sietse van Lingen binnen tikte. Halverwege de eerste helft was keeper Van der Dam kansloos, toen Samuel Brobbey uithaalde voor de 1-1. Een paar minuten later zette Brobbey ook de 1-2 op het scorebord.

Na de rust kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen na hands en een rode kaart voor Pupe. De strafschop van Genridge Prijor werd echter gestopt door keeper Keller waarna Almere even later met tien man via Zimmerman op 1-3 kwam. Dos Santos wist even later wel een strafschop te benutten voor de thuisploeg, maar verder dan de 2-3 kwam Sneek niet.