ENSCHEDE - Sisca Folkertsma maakt een transfer naar FC Girondins de Bordeaux. De 24-jarige Folkertsma verruilt FC Twente komend seizoen voor de club uit Frankrijk. Na negen seizoenen laat Folkertsma de Eredivisie achter zich voor de Franse Feminine Division 1. De middenveldster werd 3x op rij landskampioen, veroverde 1x de KNVB Beker en 1x de Eredivisie Cup.


De club uit Bordeaux eindigde dit seizoen op de derde plek, het is de eerste keer dat de FC Girondins de Bordeaux zich weet te kwalificeren voor de Champions League.

Folkertsma: "Ik ben klaar voor een volgende stap in mijn carrière. Na negen jaar op het hoogste niveau in Nederland te hebben gespeeld en vijf prijzen, kijk ik uit naar mijn eerste buitenlandse avontuur. Bordeaux gaat volgend jaar de Champions League in en ik heb bovendien goede verhalen gehoord van Katja (Snoeijs, red.). Ik kijk er naar uit om na de Olympische Spelen aan te sluiten."


De uit Sloten afkomstige Folkertsma speelde in haar jeugd voor VV Sleat en ONS Sneek, en kwam vervolgens uit voor SC Heerenveen, PSCV, Ajax en FC Twente.