VOLENDAM - Eerder dit seizoen was FC Volendam één van de weinige ploegen die dit seizoen van titelkandidaat SC Cambuur wist te winnen. In Leeuwarden zegevierde de ploeg van Wim Jonk met 0-1. Deze vrijdag in Volendam toonden de Friezen zich het meest effectief met een 0-3 zege.

In een leuke openingsfase deden beide teams niets voor elkaar onder. Al in de eerste minuut moest Cambuur-keeper Sonny Stevens redden op een schot van Franco Antonucci terwijl aan de andere kant ook Volendam-goalie Joey Roggeveen in actie moest komen bij een inzet van Michael Breij. Na een ruim kwartier wordt de ban gebroken door wie anders dan Robert Mühren. De Volendammer in Friese dienst, en topscorer van de Keuken Kampioen Divisie weet van dichtbij binnen te tikken. Na die goal lijkt FC Volendam vervolgens achter de feiten aan te lopen en dat wordt versterkt als Breij van afstand de bal onder Roggeveen door schiet.

Na de rust probeert FC Volendam wel de aanval te zoeken, maar dit gebeurt zonder al te veel overleg. De gasten krijgen wederom de beste kansen en Roggeveen moet zich weer eens strekken om een poging van Hoedemakers uit het doel te houden. Derry John Murkin is met een vrije trap nog wel dicht bij de aansluiting, maar raakt het aluminium van de paal. Tien minuten voor tijd weet Breij vervolgens het duel te beslissen met zijn tweede van de avond: 0-3.