LEEUWARDEN - FC Volendam is de voetbaljaargang 2023 uitstekend begonnen. Door een bliksemstart werd directe concurrent SC Cambuur met 0-3 verslagen en doet men de rode lantaarn over aan de Friezen.

De thuisploeg kende een valse start en slikte in tien minuten twee tegen doelpunten. Bilal Ould-Chikh mocht ongehinderd een voorzet van Murkin binnenschieten en na een lange bal achter de Friese defensie werd Robert Mühren weinig in de weg gelegd om te scoren tegen zijn voormalige ploeg. Trainer Sjors Ultee greep na een half uur al in met twee wissels. Breij en Bergsma hadden kort voor rust de aansluitingstreffer op hun schoen, maar Stankovic lag in de weg.

SC Cambuur bakte er na rust nog minder van en Henk Veerman, koud in het veld, kopte een vrije trap van Eiting binnen om het duel defintief te beslissen.