UTRECHT - FC Utrecht heeft op het nippertje een overwinning geboekt tegen SC Heerenveen. Na een curieus eigen doelpunt van aanvoerder Willem Janssen leek de ploeg na de zeperd tegen AZ opnieuw tegen puntenverlies aan te lopen, maar Sander van de Streek wist de boel te redden: 2-1.

De Friezen, beginnend met Henk Veerman op de bank, waren enorm slordig in de opbouw en speelde de thuisploeg daarmee in de kaart. De ploeg van René Hake kreeg kans op kans en een goal kon dan ook niet uitblijven. Moussa Sylla kreeg alle tijd om aan te nemen en succesvol af te drukken. De rappe gelijkmaker, door een ongelukkig moment van Janssen bracht onzekerheid bij Utrecht, en de ploeg speelde dan ook bijna niets meer klaar.

Na de rust leek het duel dan ook lang op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor tijd kwam de winnende goal van Van de Streek dan ook uit de lucht vallen, maar de thuisploeg was er niet minder blij mee.