SNEEK - Het hoge woord is eruit: The Analogues stoppen ermee. Het was volgens de band vanaf het eerste begin bedoeld als een ‘project’ met een begin en een einde. En nu alle studio-albums van The Beatles live gespeeld zijn is de missie, na tien jaar, volbracht. De One and One and One is Three shows die The Analogues dit najaar als allesomvattende ‘trilogie’ in de Amsterdamse Ziggo Dome spelen, zullen de laatste live-shows zijn waarbij de muziek uit de zogenaamde studio-jaren van The Beatles minutieus gereproduceerd wordt. Maar voordat het zover is komen ze op 25 mei aanstaande eerst naar Theater Sneek om de Beatles-albums Revolver & Sgt Pepper te spelen.

Nog één keer álles.
“De goede verstaander wist natuurlijk wel dat het einde eraan zat te komen,” zegt Fred Gehring, initiator en drummer. “Dat diende zich al aan toen we Abbey Road speelden. Dat stelden we vervolgens nog even uit met de best-of show die we vorig jaar in de Ziggo Dome deden - Hello Goodbye was een samenvatting en afsluiter van de afgelopen 10 jaar. Daar hadden wij én het publiek zó veel lol in dat we er vorig jaar nog een uitverkochte theatertour aan vast plakten. Op verzoek van velen doen we nu nog één keer álles. Nog één keer genieten en dan een streep er onder.”

“The Beatles hebben er drie jaar over gedaan om al die geweldige songs op te nemen”, vult mede-oprichter Bart van Poppel aan. “En wij dus tien jaar om het allemaal te reproduceren. Dat was een geweldig avontuur, we hadden vooraf nooit kunnen denken dat het zó uit de hand zou lopen.

Most of us have never seen the Beatles live. After tonight, I feel like at least I have heard them, schreef The Telegraph na een show in Londen.

Ja, wat wil je nou nog meer? De missie is volbracht. Tijd voor andere dingen.”

Begin van het einde in Sneek
Voordat de iconische Beatles muziek z’n weg vindt naar de grote zalen doen The Analogues op 25 mei eerst Theater Sneek aan. De albums Revolver & Sgt Pepper zullen integraal gespeeld worden, met blazers en strijkers en met behulp van hetzelfde instrumentarium dat The Beatles destijds gebruikten.

Revolver markeert het moment dat The Beatles besloten dat de studio voortaan hun werkterrein zou zijn, Op Sgt. Pepper kwam die ’nieuwe’ manier van muziek maken tot wasdom. Het gevolg was dat The Beatles deze complexe muziek niet live konden reproduceren. Het is de missie van The Analogues om dat alsnog te doen. Revolver is door The Analogues slechts één keer live gespeeld, 10 jaar geleden. Een uitgebreidere serie rond dit prachtige album ging door omstandigheden – Corona – niet door, maar krijgt nu een nieuwe kans. Voor de vertolking van Sgt. Pepper kregen The Analogues lovende recensies in binnen- en buitenland. Dus hier wil je bij zijn!

Zaterdag 25 mei: The Analogues - Revolver & Sgt. Pepper in Theater Sneek

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theatersneek.nl

OOK HET NIEUWE SEIZOEN VAN THEATER SNEEK HEEFT WEER VEEL MOOIS IN PETTO. DE KAARTVERKOOP VOOR SEIZOEN 24/25 START OP VRIJDAG 31 MEI 10:00.