SNEEK - Op woensdag 2 oktober wordt er een lezing georganiseerd in de Bibliotheek aan de Noorderhorne in Sneek. Deze lezing wordt gegeven in het kader van de Maand van de Geschiedenis, dat als thema hij/zij heeft.

Liemburg publiceerde in 2010 een biografie over Fedde Schurer, die zich vooral heeft ingezet voor de emancipatie van de Friese taal. Na Liemburgs pensioen als burgemeester is zij begonnen aan een biografie over de in Lollum geboren Geertje Lycklama à Nijeholt, die veel heeft betekend voor de emancipatie van vrouwen. Het bestuderen van een mensenleven, zoals Liemburg dat in haar biografieën doet, geeft veel informatie over het tijdsbeeld waarin zij leefden.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht. In oktober 2019 staat het thema Zij/Hij centraal. In tijden van #MeToo, #HeForShe en de eerste moslima’s in het Amerikaanse Congres kijkt de Maand terug: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd?

De lezing begint om 10.15 uur en kost € 1,00 p.p.