SNEEK - Nu de winkels in Sneek weer geopend zijn, reikte Jan Gerbrand Krol, binnenstadmanager, dinsdagmorgen 25 januari de prijzen uit namens Ondernemend Sneek voor de mooiste XMAS Sneek kerstetalage wedstrijd 2021.


De eerste prijs ging naar Ziggo Fashion aan het Grootzand. Met hun sfeervolle kerstetalage, compleet met rendier, kregen ze veel stemmen van het deelnemende publiek. Winkelend publiek kon hun stem uitbrengen op de deelnemers met een kerstetalagewedstrijd poster op het raam. De tweede plaats is voor de vorig jaar geopende TED baby & kidsstore aan de Oosterdijk en op de derde plaats is Zo Kids aan het Grootzand geëindigd. Eervolle vermeldingen zijn er voor Christmas Joy in de Galigastraat, met de hele winkel geheel in kerstsfeer. Ook opticien Dikhof Schurer in de Julianastraat krijgt een eervolle vermelding met een prachtig winters skitafereel inclusief een echte rijdende trein. Een lust voor het oog, en een trekpleister voor kinderen. Aan de kerstetalagewedstrijd deden nog veel meer winkeliers en horecazaken mee die zich hebben ingezet voor een sfeervolle binnenstad van Sneek. Complimenten voor ieders inzet! Nu morgen de horecazaken ook eindelijk weer open mogen, zal dat de sfeer in onze waterstad weer enorm verhogen en is het weer aangenaam vertoeven in Sneek.

Alle winkeliers en horecazaken in de binnenstad van Sneek werden in december uitgedaagd om hun etalage zo sfeervol mogelijk aan te kleden met Kerstversiering. De mooiste etalages winnen een geldbedrag en verdienen zo een (deel van het) bedrag terug van de investering van de kerstversiering /verlichting.

Onder de publieke stemmers werden ook waardebonnen verloot, die weer besteed kunnen worden in de binnenstad. Om het stemmen te stimuleren en een rondje wandelen door de stad te bevorderen is in december al een aantal echte Sneker XMAS truien verloot door Sneek Promotion. Vandaag ontvangen Koen en Mart de Jong uit Sneek een cadeaubon en later in de week komt Regina Kuipers uit Bolsward haar cadeaubon ophalen. Volgende week zal Wilma van der Meer uit Sneek ook nog een cadeaubon krijgen uit handen van Jan Gerbrand Krol, die deze prijzen namens Ondernemend Sneek uitreikt.