BOLSWARD - Op 14 juli van 13:00 tot en met 17:00 is de Broerekerk in Bolsward het domein van de gamers. Stichting Maatschappelijk Gamen organiseert dan het Koning van Friesland Game Festival. Een gratis middag met verschillende game-activiteiten en als hoogtepunt de finale van 'Koning van Friesland', waar de beste Mario Karters van verschillende Friese regio's het tegen elkaar zullen opnemen.

Beste Mario Karter van Friesland


Wie is de beste Mario Karter van Friesland? De afgelopen weken waren jongeren door heel Friesland in de ban van deze vraag. In zeven regio's - Heerenveen, Harlingen, Drachten, Lemmer, Sneek, Dokkum en Leeuwarden - speelden jongeren van 7 tot en met 18 jaar een middag om de titel koning(in) te worden van hun regio. Tien spelers kwalificeerden zich voor de finale en zondag zal één van hen de 'Koning van Friesland' zijn en naar huis gaan met €100,- prijzengeld!

Trefballen met augmented reality

Naast de Mario Kart-competitie is er nog veel meer te doen op het game festival. Zo is er een moderne versie van trefbal genaamd HADO. De spelers gebruiken een AR-bril en een polssensor om elkaar digitaal te raken, maar het wegduiken moet wel op de ouderwetse manier.

De Hospitality opleiding van NHL Stenden biedt een VR-experience aan waarin bezoekers via de game 'Cook out' op een leuke manier ervaren hoe stressvol het werken in een keuken kan zijn. Voor de mensen die 'normaal' willen gamen, zijn er verschillende Mario-games te spelen. Ook voor niet-gamers is er genoeg te doen: speel levensgroot 4-op-een-rij en test hoe goed je kunt mikken met het gooien van opblaasbare bijlen.

Gamer mienskip


Koning van Friesland wordt georganiseerd door Stichting Maatschappelijk Gamen met hulp van het Iepen Mienskipsfuns en evenementenorganisator GameWaves. Het doel van het gamefestival is om gamende jongeren fysiek bij elkaar te krijgen en te laten zien dat er een heleboel andere gamers in de buurt wonen waar zij mee kunnen spelen. Daarnaast is het voor ouders een kans om te zien hoe sociaal en gezellig gamen kan zijn. Voor de ouders die nog op zoek zijn naar een goede manier om om te gaan met gaming, is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze game-experts.

Het Koning van Friesland Game Festival bijwonen? Kom dan op zondag 14 juli vanaf 13:00 naar de Broerekerk in Bolsward. De eerste honderd bezoekers krijgen een gratis gezonde snacktas!