JOURE - Zaterdag 29 juni kun je in Museum Joure een ontspannen en creatieve workshop ‘Natuurjournalen’ volgen. Door middel van laagdrempelige schetsoefeningen leer je de natuur zowel van binnen als van buiten om je heen vast te leggen. Je gaat aan de slag met o.a. fineliners, waterverf en waterkwasten. De workshop wordt gegeven door kunstenaar, illustrator, natuurgids én auteur Mirja Brandorff.


De workshop is van 11.00 tot 14.00 uur voor iedereen vanaf 12 jaar en wordt bij mooi weer gehouden in de museumtuin. Bij slecht weer wordt de workshop verplaatst naar het educatielokaal. De kosten bedragen €25,- per persoon, inclusief een lunchtasje en de benodigde teken- en schildermaterialen. Je hebt geen teken- of schilderervaring nodig voor deze workshop. Het gaat namelijk niet om het maken van een perfecte tekening maar om het proces van tekenen en schrijven waardoor je op een andere manier bezig bent met én in de natuur. Aanmelden kan op: https://www.museumjoure.nl/agenda/workshop-natuurjournalen/.

Natuurobservaties creatief vastleggen

Met natuurjournalen schrijf en/of teken je de natuurobservaties die je ziet in een natuurdagboek: een creatief avontuur in de natuur. Tijdens deze workshop leer je hoe je (in de buitenlucht) schetsen kunt maken van bloemen, planten en hun prachtige kleuren. En natuurlijk van de vlinders en insecten die in de buurt zijn. Door al je zintuigen te gebruiken en de natuur vast te leggen met pen, papier en waterverf ontdek je nog veel meer van al het mooie flora en fauna om je heen. Je gaat werken met verschillende materialen zoals fineliners, waterverf en waterkwasten. Alle benodigde teken- en schildermaterialen zijn aanwezig.

Mirja Brandorff

Mirja Brandorff is een veelzijdige kunstenaar, illustrator, natuurgids en auteur van het boek natuurjournalen en natuureducatie materiaal voor basisscholen. Haar liefde voor de natuur begon al op jonge leeftijd, toen ze haar schetsboek meenam tijdens struintochten. Haar werk, gekenmerkt door sfeervolle illustraties vol detail, is een viering van de kleine wonderen van de natuur. Deze passie deelt ze graag met anderen door o.a. het geven van workshops.