Eindelijk een onkruidvrije straat,oprit en terras.

Door het grote aanbod van verschillend straatwerk is het af en toe lastig in te schatten wat de beste oplossing is voor uw situatie. Heeft u al eens aan printbeton gedacht? Leest u verder voor de toegevoegde waarde van printbeton als straatwerk voor uw terras, oprit of het grotere werk.

De juiste keuze maken voor uzelf en voor de wereld. Duurzaamheid en de verantwoorde keuze staat tegenwoordig hoog op de agenda. Een printbetonvloer die op de juiste manier aangebracht is gaat hij wel tot wel meer dan 75 jaar mee. Dit maakt een printbetonvloer een meer verantwoorde keuze ten opzichte van bijvoorbeeld sierstraatwerk of straatklinkers én het kan er net zo spectaculair uitzien. Kleur, patroon, motief – u roept, wij draaien

Heb je last van onkruid tussen de voegen van je bestrating? Je bent niet alleen! Onkruid en mos op tegels en stenen is een veel voorkomende ergernis. Bestrijden met azijn lijkt een perfecte oplossing. Azijn is immers goedkoop, makkelijk verkrijgbaar en doodt onkruid en mossen razendsnel. Het klinkt ook ongevaarlijk en natuurlijk. Maar is onkruid bestrijden met azijn wel zo verstandig? Wij hebben ze er verstand van en raden ze het sterk af. Ze gaven ons 3 redenen waarom je beter een alternatief kunt zoeken:

1. Tijdelijke werking
Als je azijn gebruikt om onkruid te bestrijden ontkom je niet aan periodieke herhaling. Je zult je bestrating vaak met azijn moeten behandelen, omdat het middel geen preventieve werking heeft. Je kunt er dus geen onkruid mee voorkomen, maar alleen bestaand onkruid mee doden. Tenzij je met azijn de bodem dermate verontreinigt dat er niets meer kan groeien, maar dat is vanuit milieuoogpunt uiteraard helemaal niet gewenst.

2.Watervervuiling
Door azijn op buitenoppervlakten te gebruiken verontreinig je de bodem dusdanig dat er eigenlijk niets meer kan leven. Je doodt niet alleen het onkruid, maar schaadt ook de leefomgeving van nuttige insecten en van planten, hagen en bomen. Azijn vermengt zich met het oppervlaktewater en grondwater en verspreidt zich zodoende over een veel grotere oppervlakte dan waar je het voor gebruikt. Een kleine hoeveelheid azijn op een kleine oppervlakte heeft zo al een behoorlijk negatieve invloed op de natuur. Trouwens, wist je dat het de waterzuiveringsbedrijven miljoenen euro's per jaar kost om verontreinigende middelen zoals azijn weer ons uit drinkwater te filteren?

3. Verbod door Rijksoverheid
Onkruid bestrijden met azijn is niet gewenst. De Rijksoverheid vindt het gebruik van huis-,tuin-, en keukenmiddelen ook geen goed alternatief voor onkruidbestrijding. Azijn is door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (nog) niet beoordeeld op schadelijke effecten voor het milieu maar is al wel verboden voor deze toepassing. Je riskeert dus een boete als je azijn tegen onkruid gebruikt. Meer informatie lees je op de website van de Rijksoverheid.

eindelijk-onkruidvrije-straat-en-terras

BETONVLOER STORTEN

WOODSTOCK BETONVLOER

Eindelijk een onkruidvrije straat en terras.
Printbeton lost gelijk het probleem van onkruid, groene waas en onderhoud op. Door het ontbreken van voegen, een stevige onderlaag van schuimbeton en een goede topcoating krijgt onkruid en ander vuil geen vat op uw nieuwe terras of oprit. Dit scheelt in onderhoud en ergernis. Daarnaast leent het industriële karakter leent zich goed voor een hip of minimalistisch huis of pand. Beton creëert ook een rustige basis geliefd bij winkels, kantoren en musea. Door het slijtvaste karakter is het geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden.

Door schuimbeton te gebruiken i.p.v. zand als onderlaag kan ook de prijs flink naar beneden. De kosten bedragen vanaf €50,- per m2 ex BTW. Dit is een richtprijs –- als uw zelf helpt kan het nog goedkoper .