NEDERLAND - Na een zeer wisselvallige week, met op zaterdag veel regen en zondag ook her en der wat buien lijkt het weerbeeld de komende dagen te veranderen. In het begin van de week zijn er nog enkele buien mogelijk, sommigen met een winters karakter. Later in de week lijkt het droger te worden, maar gelijk ook een stuk frisser.


In de avond en nacht naar maandag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan klaart het ook even op. Met name in de kustgebieden komt het tot buien en daarbij is ook hagel en natte sneeuw mogelijk. Verder landinwaarts blijft het zo goed als overal droog. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt af naar matig tot vrij krachtig en de temperatuur daalt naar ongeveer 3 graden.

Overdag heeft bewolking de overhand en er valt geruime tijd regen. Bij intensieve neerslag kan er hier daar ook natte sneeuw vallen, maar tot een sneeuwdek komt het niet. Er waait een matige wind, die draait van zuidoost naar noordwest en het wordt ongeveer 4-6 graden, maar kan bij neerslag kouder aanvoelen.

In de nacht naar dinsdag draait de wind naar het zuidwesten. De neerslag trekt weg en het klaart op. Vooral in de kustgebieden komt het nog tot enkele winterse buien. Hier daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt, landinwaarts vriest het zelfs een paar graden. De kans op gladheid neemt dan ook toe.

Overdag komt de zon af en toe te voorschijn. Er waait een zwakke tot hooguit matige zuidwestenwind en het wordt maximaal 3 of 4 graden. Voor velen is dat weer even wennen, maar de winterjas, sjaal en handschoenen zullen niet misstaan.

Vanaf woensdag t/m vrijdag blijft het licht winters met overdag temperaturen van 2 tot hooguit 5 graden. In de nachten daalt het kwik tot enkele graden onder nul. Geregeld laat de zon zich zien, maar er zijn ook wolkenvelden en plaatselijk komt het tot een (winterse) bui met op gladheid.

Volgend weekend is het nog erg onzeker. Mogelijk wordt het wat zachter, maar de kans is overigens net zo groot dat het ook dan nog een paar dagen fris blijft. De neerslagkansen lijken verder af te nemen.