ROTTUM - Afgelopen nacht negeerde een bestuurder in Bolsward het stopteken van de politie en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet, maar de bestuurder was niet van plan te stoppen. Bij Joure-West sloot men en in Oudehaske verloor men de auto uit het oog, maar even later vond men deze zwaar beschadigd en op de kop in een sloot aan de Vogelzangweg in Rottum.


De eerste prioriteit ging uiteraard naar het hulpverlenen, want verwacht werd dat de bestuurder zwaargewond in de auto zat. Wonderbaarlijk genoeg bleek hij echter zelf uit de auto te zijn geklommen en al zwemmend door het Heerenveense Kanaal te zijn vertrokken.

Tijdens de zoektocht kwam er een taxi voorbij, de chauffeur vertelde dat hij een klant in de buurt kwam ophalen. Gezien de omstandigheden was het zeer aannemelijk dat het om de bestuurder van de auto ging. Hierop besloot één van de agenten achter in de taxi te gaan zitten, of beter gezegd, op de achterbank te gaan liggen. Toen de taxi op plaats van bestemming kwam werd de verdachte ‘verrast’ door de agent en kon hij alsnog worden aangehouden.

Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente Heerenveen. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar op de weg, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed.