OUDEMIRDUM - Op 27 april 2021 vonden er ongeregeldheden plaats bij het bos aan de Beukenlaan in Oudemirdum. Vanwege deze ongeregeldheden doet de politie onderzoek naar degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn. In de avond van de ongeregeldheden werden acht personen aangehouden.


Twaalf aangehouden verdachten
In de weken na de ongeregeldheden werden als vervolg in het onderzoek nog eens vier personen aangehouden: een 18-jarige man, een 22-jarige man en een 25-jarige man, allen afkomstig uit de gemeente De Fryske Marren en een minderjarige. Hiermee kwam het aantal aangehouden personen op twaalf.

Nieuwe aanhouding na tonen geblurde foto
Naast die twaalf aangehouden verdachten was er zicht op een andere, nog onbekende verdachte. Maandag 14 juni werd daarom een geblurde foto van deze man naar buiten gebracht, met het verzoek zich te melden. Na het tonen van deze foto op onze website meldde deze persoon zich bij de politie. Ook hij is, als dertiende verdachte, aangehouden.

Deze 26-jarige man uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt ervan verdacht een voorwerp naar een agent te hebben gegooid. Na het afleggen van de verklaring op het politiebureau is de verdachte heengezonden. De zaak zal ingezonden worden naar het Openbaar Ministerie en deze zal, in samenwerking met de politie, de zaak verder oppakken.