SNEEK - In het onderzoek naar de dood van een 41-jarige man uit Sneek heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die dinsdagochtend 10 oktober werd aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige man.


Misdrijf
De politie kreeg dinsdagmiddag 9 mei rond 14.30 uur een melding dat er geen contact gemaakt kon worden met de bewoner van de woning aan de Molenkrite in Sneek. De politie is vervolgens de woning binnen gegaan en trof daar een overleden man aan. Uit onderzoek van de politie bleek dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen, vermoedelijk in de nacht van 4 op 5 mei.

Groot rechercheonderzoek
De recherche startte direct een groot onderzoek naar de toedracht van het overlijden. We hebben onder meer gesproken met buurtbewoners, beelden bekeken en sporenonderzoek gedaan. Ook is er in het programma Opsporing verzocht meerdere keren aandacht geweest voor deze zaak en heeft de politie op verschillende manieren het publiek om hulp gevraagd, onder andere met de inzet van het Mobiel Media Lab. Vermoedelijk is de verdachte die we hebben aangehouden één van de mannen die we op beelden getoond hebben. Wij hebben de beelden inmiddels verwijderd van onze social-mediakanalen en politie.nl.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten
Uitgebreid tactisch onderzoek waaronder tips leidden uiteindelijk tot de aanhouding van deze 22-jarige verdachte. Hij zit vast en wordt verhoord. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.