JUTRIJP - Het onderzoek naar de vondst van het lichaam van een 19-jarige man in het water in Jutrijp is afgerond. Het onderzoek heeft geen feiten of omstandigheden opgeleverd die wijzen op strafbare feiten. De politie gaat er daarom van uit dat de man is overleden als gevolg van een noodlottig ongeval. Het onderzoek is daarmee afgesloten. De nabestaanden van de man zijn hiervan door de politie op de hoogte gebracht.


De 19-jarige man uit Sneek werd op zaterdag 11 december rond 16.30 uur door agenten gevonden in het water bij de Krimwei in Jutrijp. De man was eerder die dag rond middernacht voor het laatst gezien in Hommerts. Hij werd ’s ochtends als vermist opgegeven. Daarop is een zoekactie gestart, die leidde tot de vondst van de overleden man in de omgeving van het pontje bij de Krimwei.

Na het aantreffen van het lichaam werd niet direct duidelijk op welke manier de man overleden was. De politie heeft na de vondst van de overleden man uitgebreid en nauwkeurig onderzoek gedaan om uit te zoeken hoe de 19-jarige man om het leven is gekomen.

Op de vindplaats van de overleden man is uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarnaast is er buurtonderzoek en digitaal onderzoek verricht. Ook werden de inwoners van Jutrijp en Hommerts gevraagd om hulp. Dit leverde tips en camerabeelden op. De politie heeft meerdere getuigen en betrokkenen gehoord. Dit heeft allemaal bijgedragen aan een tijdlijn, waarmee de politie een beter inzicht kreeg in de laatste uren van het leven van de man. Daarin zaten geen feiten of omstandigheden die wijzen op strafbare feiten. De politie dankt iedereen die informatie heeft gedeeld.