SNEEK - Donderdag rond het middaguur kregen de hulpdiensten een melding van een verkeersongeval met letsel aan de Groenedijk in Sneek. Eén voertuig zou in de sloot liggen.


Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval. Twee personenauto's waren frontaal met elkaar in botsing gekomen en één van deze auto's was vervolgens te water geraakt. Gelukkig was de bestuurder van dit voertuig inmiddels uit het water en was hij aanspreekbaar. Dat gold ook voor de bestuurder van het andere voertuig, waarvan de voorzijde door de klap fors was beschadigd.

Naast drie ter plaatse gekomen ambulances was ook het Mobiel Medisch Team met de helikopter onderweg. Het MMT bleek niet nodig te zijn. Hun vlucht is halverwege geannuleerd.

Beide bestuurders zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Beide auto's kunnen 'total loss' worden verklaard en zijn geborgen. Om de auto uit het water te takelen is een kraan ter plaatse gekomen. Ruim anderhalf uur na de melding kon de we de weg weer worden vrijgeven.