SNEEK - De 41-jarige man uit Sneek die op dinsdag 9 mei dood in zijn woning werd aangetroffen is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Er is nog geen verdachte aangehouden. Opsporing Verzocht toont dinsdagavond beelden van een persoon met mogelijk belangrijke informatie voor het onderzoek. De politie komt graag met hem in contact.


De politie kreeg dinsdagmiddag 9 mei rond 14.30 uur een melding dat er geen contact gemaakt kon worden met de bewoner van de woning aan de Molenkrite in Sneek. De politie is vervolgens de woning binnen gegaan en trof daar een overleden man aan. Het vermoeden is dat de man in de nacht van donderdag 4 mei op vrijdag 5 mei om het leven is gebracht.

Politieonderzoek

De politie is een groot rechercheonderzoek gestart naar de toedracht van het overlijden. We hebben onder meer gesproken met buurtbewoners, beelden bekeken en we hebben sporenonderzoek gedaan. Uit dat onderzoek blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

Wat die aanwijzingen zijn, kunnen we op dit moment niet delen omdat dat het onderzoek mogelijk in gevaar brengt. We komen graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over wat er gebeurd is aan de Molenkrite in Sneek. Het is belangrijk dat zij zo zuiver mogelijk hun eigen verhaal vertellen, zonder dat zij beïnvloed worden door wat er al bekend is.

(Her)kent u deze man?

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben. Heeft u vanaf donderdag 4 mei iets gezien of gehoord bij of in de buurt van de woning van het slachtoffer aan de Molenkrite in Sneek. We zijn daarbij specifiek op zoek naar de man op deze beelden. Hij is mogelijk een belangrijk persoon in ons onderzoek en we komen graag met hem in contact.

U kunt contact met ons opnemen via het onderstaande tipformulier, de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Bericht geplaatst op 10 mei 2023:
De politie kreeg dinsdagmiddag 9 mei rond 14.30 uur een melding dat er geen contact gemaakt kon worden met de bewoner van de woning aan de Molenkrite in Sneek. Ter plaatse bleek inderdaad dat de bewoner niet open deed. Daarop is de politie de woning binnen gegaan en daar werd de overleden man aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het overlijden. Dit bestaat onder meer uit sporenonderzoek in de woning en een buurtonderzoek.

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord wat ons kan helpen in het onderzoek. Heeft u de afgelopen week iets bijzonders of opvallends gezien in de buurt van de woning aan de Molenkrite? Of heeft u op een andere manier informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Dan horen wij dat graag, u kunt bellen met 0900-8844. Dat kan ook anoniem, door te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.