EASTEREIN - De politie doet onderzoek naar een explosie bij een woning aan de Eeskwert in Easterein, die op donderdag 11 april rond 05:15 uur plaatsvond. Na de explosie ontstond er brand in de woning. Daarbij raakte één persoon lichtgewond, de woning liep forse schade op. De politie heeft kort na de explosie in de omgeving van Easterein een 17-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid.

We zijn direct een onderzoek gestart naar de toedracht van de explosie. Zo gaat de Forensische Opsporing sporenonderzoek verrichten. We zijn ook op zoek naar mogelijke getuigen en omwonenden die mogelijk camerabeelden hebben, waarop iets verdachts te zien is. We gaan vandaag buurtonderzoek doen. Hierbij kijken we ook of er camerabeelden zijn, die we kunnen veiligstellen. Daarnaast hopen we dat er omwonenden zijn die ons meer kunnen vertellen over de explosie.

Deel uw informatie


Woont u in de buurt van de Eeskwert en heeft u iets gezien of gehoord van de explosie? Heeft u rond 05:15 uur verdachte personen en/of voertuigen gezien in de omgeving van de Eeskwert? Heeft u beelden van bijvoorbeeld een cameradeurbel of dashcam waarop iets verdachts te zien is? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen in het onderzoek? Laat het dan weten via 0900-8844 of deel informatie anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.