SNEEK - De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de zware mishandeling van een 28-jarige Utrechter en een 28-jarige Amsterdammer aan de Looxmagracht op 2 augustus. De politie kwam de verdachten op het spoor doordat er goede tips binnenkwamen nadat beelden van de mishandeling werden gepubliceerd.

Op zondag 2 augustus 2020 werden twee mannen, een 28-jarige man uit Utrecht en 28-jarige man uit Amsterdam, zwaar mishandeld op de Looxmagracht in Sneek door de een groepje jongeren. Doordat er op die locatie camera’s hingen, is de mishandeling op beeld vastgelegd. De politie gaf de verdachten 3 dagen de tijd zich te melden, toen zij dit niet deden zijn de beelden gepubliceerd. Binnen 24 uur zijn de beelden weer online gehaald, omdat er goede tips binnenkwamen waarin ook namen werden genoemd. Mede dankzij deze, in totaal 15, tips heeft de politie zes mannen verhoord. Drie van hen zijn als verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om twee mannen van 19 en één van 21, allen uit de gemeente Súdwest Fryslân. De overige drie mannen die zichtbaar waren op de beelden zijn gehoord als getuige. Mede dankzij de goede tips heeft de politie deze verdachten aan kunnen houden. Omdat alle mensen op de beelden geïdentificeerd zijn, zijn de beelden offline gehaald. De politie vraagt mensen die de beelden nog bezitten om deze niet verder te verspreiden, maar te verwijderen.

Aard van de mishandeling
De slachtoffers en de verdachten ontmoetten elkaar op de Looxmagracht en raakten in gesprek. De twee 28-jarigen werden geschopt en geslagen. De inwoner van Amsterdam probeerde weg te komen, maar dit lukte hem niet. Hij werd twee keer tegen de grond gewerkt en terwijl hij op straat lag werd hij geslagen en hard tegen zijn hoofd en lichaam geschopt. De Utrechter werd tegen zijn hoofd geslagen en in de gracht geduwd. Gelukkig kon hij op eigen kracht uit het water komen. Door de politie zijn de slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht en daar aan hun verwondingen behandeld.