SNEEK - De 41-jarige man uit Sneek die op dinsdag 9 mei dood in zijn woning werd aangetroffen is door een misdrijf om het leven gekomen. Uit onderzoek van de politie blijkt dat hij vermoedelijk in de nacht van 4 op 5 mei om het leven is gebracht.

De politie kreeg dinsdagmiddag 9 mei rond 14:30 uur een melding dat er geen contact gemaakt kon worden met de bewoner van de woning aan de Molenkrite in Sneek. De politie is vervolgens de woning binnen gegaan en trof daar een overleden man aan.

Politieonderzoek naar misdrijf

De politie is een groot rechercheonderzoek gestart naar de toedracht van het overlijden. We hebben onder meer gesproken met buurtbewoners, beelden bekeken en we hebben sporenonderzoek gedaan. Uit dat onderzoek blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Wat die aanwijzingen zijn, kunnen we op dit moment niet delen omdat dat het onderzoek mogelijk in gevaar brengt.

Wie kan ons meer vertellen over het slachtoffer?

We komen graag in contact met mensen die het slachtoffer kennen of hem wel eens gesproken of gezien hebben. En dan vooral informatie uit de weken voorafgaand aan 4 mei. Is u iets bijzonders opgevallen? Heeft u andere informatie die mogelijk belangrijk kan zijn? Ook kleine details, die op het oog misschien onbelangrijk lijken, kunnen ons helpen in het onderzoek. We komen graag in contact met mensen die mogelijk meer weten over wat er gebeurd is aan de Molenkrite in Sneek.

(Her)kent u deze man?

Daarnaast zijn we ook op zoek naar de man op deze beelden. Hij is in de periode rond het overlijden van het slachtoffer gefilmd in de omgeving van de Molenkrite. Hij heeft daarom mogelijk belangrijke informatie voor ons onderzoek. Lees hier meer informatie over deze man en bekijk het item in Opsporing Verzocht.

Weet u meer? Heeft u informatie of tips?

  • Bel de Opsporingstiplijn op 0800-6070
  • Deel je informatie anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht geplaatst op 10 mei 2023:
De politie kreeg dinsdagmiddag 9 mei rond 14.30 uur een melding dat er geen contact gemaakt kon worden met de bewoner van de woning aan de Molenkrite in Sneek. Ter plaatse bleek inderdaad dat de bewoner niet open deed. Daarop is de politie de woning binnen gegaan en daar werd de overleden man aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het overlijden. Dit bestaat onder meer uit sporenonderzoek in de woning en een buurtonderzoek.

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord wat ons kan helpen in het onderzoek. Heeft u de afgelopen week iets bijzonders of opvallends gezien in de buurt van de woning aan de Molenkrite? Of heeft u op een andere manier informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Dan horen wij dat graag, u kunt bellen met 0900-8844. Dat kan ook anoniem, door te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Wie kan ons meer vertellen over de 41-jarige man uit Sneek, die begin mei door een misdrijf om het leven kwam?