HEERENVEEN - SC Heerenveen is het seizoen gestart met een zege op RKC Waalwijk. De Friezen legden de basis voor de 3-1 overwinning al voor de rust en speelden het duel vervolgens gecontroleerd uit.

Na een halfuur zat de thuisploeg in het Abe Lenstra Stadion al op rozen. Nicolaescu, die vorige week overkwam van Beitar Jeruzalem, tekende met een knappe volley voor de openingstreffer en zes minuten later kopte Bochniewicz krachtig raak uit een vrije trap van Haye. RKC was kansloos en incasseerde nog voor de rust de 3-0 toen Sahraoui zonder aangepakt te worden mocht doorlopen.

Na de rust hing de volgende goal in de lucht, maar werd het 3-1. Kramer benutte een strafschop na een overtreding op Cleonise. RKC rook even aan de aansluitingstreffer, vooral via Min, maar de marge bleef twee goals.