UTRECHT - SC Heerenveen heeft met enig fortuin de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. De thuisploeg had een overwicht, maar de Friezen gingen met de zege aan de haal: 0-2.

Opwindend was de eerste helft allerminst. FCUtrecht domineerde, maar meer dan twee gevaarlijke schoten van Toornstra en Bozdogan leverde het overwicht niet op.

In het veel levendiger vervolg troffen in een paar minuten tijd Ter Avest en Douvikas de lat en werd Jensens schot gekraakt. De thuisploeg drong fel aan, maar het doelpunt viel aan de andere kant via Sahraoui, die via de paal scoorde. Noppert liep daarna Seuntjens omver, maar scheidsrechter Oostrom zag er geen strafschop in.Een counter in blessuretijd leverde Heerenveen, via invaller Karlsbakk, nog een treffer op.